Wat is een VPS?

Mensen staan er vaak niet bij stil, maar voor het in de lucht houden van websites zijn veel zaken nodig. Een van de dingen die gebruikt zou kunnen worden, is een VPS. Dit is een afkorting die staat voor Virtual Private Server en het gaat hierbij om de plaats waarop de gegevens opgeslagen worden die op jouw site staan. De zaken die allemaal op internet staan, hangen immers niet zomaar ergens in het luchtledige, ergens moet dit allemaal opgeslagen worden. Een VPS is een van de manieren om dit te regelen, maar er zijn natuurlijk nog meer opties. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een eigen fysieke server, wat grote bedrijven doen, maar wat voor kleine bedrijven niet echt een optie is. Daarnaast kun je ook gewoon kiezen voor webhosting via een speciaal bedrijf, maar dan heb je niet alle mogelijkheden die je wel hebt als je over een eigen server zou beschikken. Daarom kan het in verschillende gevallen interessant zijn om gebruik te maken van VPS, zodat je toch de vele mogelijkheden hebt, zonder dat je zelf over een fysieke webhostingserver hoeft te beschikken.

De werking van VPS

Hierboven is enigszins duidelijk geworden wat een VPS is, maar hoe werkt dit nu precies? Het gaat zo dat jij via een aanbieder een deel van een fysieke server huurt. Zij knippen deze virtueel in verschillende delen, zodat verschillende personen een grootte kunnen gebruiken die aan hun behoefte voldoet. Met het deel dat jij huurt, kun je vervolgens doen wat jij zelf wilt. Je kunt hierop de software van jouw keuze installeren, je kunt zelf updates voor de software uitvoeren, de keuze maken voor het OS en dit allemaal zelf beheren. Het enige wat de verhuurder van de VPS verzorgd, is het onderhoud van de hardware. Op deze manier heb je dus zelf veel meer controle over het geheel, zonder dat je de kosten hebt van het aanschaffen van een fysieke server, wat natuurlijk een dure aangelegenheid is. Dit zelf aanschaffen is alleen interessant voor echt grote bedrijven, die de mogelijkheid zien om zelf ook het onderhoud van de hardware voor hun eigen rekening te nemen. Voor alle anderen die zelf meer controle willen, is VPS dus een ideale tussenoplossing. Het biedt in feite het beste van twee werelden en is daardoor voor mensen met meerdere websites en wat kennis op dit gebied een uitstekende keus.

Je regelt het bij TransIp

Wil jij gebruik maken van VPS, dan moet je natuurlijk nog wel een bedrijf vinden dat dit aanbiedt. Hiervoor ben je bij TransIp aan het juiste adres. Zij bieden je niet alleen de mogelijkheid om VPS bij hen af te nemen, je kunt bij hen ook instructies vinden over hoe je hiermee aan de slag moet gaan. Als je dus nog niet helemaal weet hoe dit allemaal werkt, is dat dus geen enkel probleem. Je kunt bij TransIp bovendien voor meer zaken terecht op het gebied van websites. Zo kun je bij hen:

  • een domeinnaam laten registreren, waarbij je kunt kiezen uit meer dan 450 extensies
  • de webhosting regelen
  • stack regelen, waardoor je de nodige opslagruimte hebt
  • beveiliging door middel van SSL verzorgen

Ook als je dus niet zelf aan de slag wilt met het beheer van servers, kun je bij hen terecht voor jouw eigen webpagina. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de producten die zij te bieden hebben, je kunt nog voor veel meer zaken bij hen terecht. Of je nu dus zelf aan de slag wilt met VPS of niet, zij kunnen jou altijd een oplossing bieden.