Mijn kennismaking met ssd vps

Het runnen van mijn eigen bedrijf, dat kan ik prima. Ik ben ook nog behoorlijk handig met een computer, maar daar houdt mijn kennis op dit gebied dan ook wel bij op. Op het moment dat mensen beginnen met termen zoals ssd vps dan is bij mij het spoor eigenlijk al bijster. Ik heb dan absoluut geen idee waar je het over hebt. Toch was het een term die ik steeds vaker hoorde en ik kreeg het idee dat ik toch wel moest weten wat ssd vps is. Ik ben dus op onderzoek uitgegaan en zo kwam ik erachter dat dit eigenlijk een digitale harde schijf is. Het is de priv├ę server waarop jij de belangrijkste zaken van je bedrijf laat draaien. Denk bijvoorbeeld aan de hosting van je website.

  • WordPress
  • Drupal
  • Magenta

Er zijn verschillende soorten hosts waarbij je aan kunt kloppen om een website te ontwerpen. WordPress is een hele bekende daarvan, maar er zijn natuurlijk meer hosts die dit aanbieden. Daarmee is het mogelijk om een website te ontwerpen, maar ook om deze te laten draaien. Maar vaak ben je er dan nog niet. Als je een klein bedrijf hebt, dan heb je vaak genoeg aan een kleine server die je ook nog eens makkelijk met anderen kan delen. Voor grote bedrijven is dit echter anders. Het hangt er ook vanaf wat je allemaal op je website aanbiedt. Zo heb ik een webshop die een inmiddels behoorlijk aantal klanten moet aankunnen. Toen ik het daar met vrienden en medeondernemers over had, begonnen ze dus allemaal over ssd vps en daar ben ik toen naar op zoek gegaan.

Aan de slag met ssd vps

Al snel stuitte ik op het bedrijf Xitens. Hier bieden ze ssd vps aan in allerlei vormen en dat was dus precies wat ik nodig had. Uiteraard zei het mij allemaal niets wat ze me op de website vertelden en dus ben ik op zoek gegaan naar het nummer van de klantenservice. Als er iemand me meer zou kunnen vertellen over ssd vps, dan zou het wel de medewerkers van Xitens zijn. En daar had ik inderdaad gelijk in. Binnen enkele minuten had ik iemand aan de lijn die me goed te woord stond. Hij vertelde me in simpele taal meer over wat ssd vps nu voor mij kon betekenen en wat de beste optie zou zijn om voor te kiezen. Ik heb dit allemaal nog eens rustig doorgenomen en vervolgens heb ik mijn beslissing genomen en heb ik de ssd vps bij hen afgesloten. Vervolgens was het dus de taak om aan de slag te gaan ermee. Gelukkig was dat een stuk makkelijker dan ik gedacht had. Want zij doen eigenlijk het meeste werk voor je. Op die manier kon ik dus heel erg snel allerlei dingen regelen en hiermee aan de slag gaan.

Een website die het veel beter doet

De oude server waar mijn website op draaide bleek achteraf bij lange na niet sterk genoeg te zijn om mijn website aan te kunnen. Dit werd pijnlijk duidelijk toen ik met het juiste ssd vps pakket van Xitens startte. Meteen deed mijn website het vele malen beter en had ik er amper omkijken naar. Waar ik voorheen tijdens drukke periodes goed in de gaten moest houden of alles nog wel op orde liep, was hier nu geen sprake meer van. Alles verliep vanaf het begin op rolletjes. Het fijne van ssd vps is dus dat ik hier eigenlijk helemaal niet zoveel over hoeft te weten om het toch te laten werken.