Dekbed slaapt heerlijk!

Een goede nachtrust is van groot belang en voor ieder is het weer iets anders wat de eisen zijn om dit voor elkaar te krijgen. Een ding wat echter zeker is, is dat een goed dekbed, matras en kussen hier een grote bijdrage aan kunnen leveren. Het is immers belangrijk dat jij lekker ligt, dat je hoofd de nodige ondersteuning krijgt en dat je het warm genoeg hebt, maar ook weer niet te warm. Vroeger gebruikten we eigenlijk allemaal lakens en dekens om ons warmte te bieden als we gingen slapen, maar het voordeel van het gebruik van een dekbed is dat deze veel lichter in gewicht is. Dit vinden veel mensen erg prettig, het geeft hen de ruimte en de vrijheid om heerlijk te draaien in hun slaap. Belangrijk is dat je wel altijd kiest voor een variant die wat dikte betreft goed bij jou past. Heb je het koud, dan zul je geen oog dicht doen omdat je lichaam dan alleen maar bezig is om jou van warmte te voorzien. Maar ook te warm is niet goed, dan zul je ook niet prettig kunnen slapen. Met andere woorden, het maakt nog wel iets uit voor welk dekbed je kiest!

Keus in dekbed

Als je kijkt naar deze producten, waar kun je dan allemaal uit kiezen? In de eerste plaats bestaat er verschil in de dikte van het dekbed. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dunne variant, die in de zomer of in een warm huis heel erg geschikt is. Zo heb je toch iets over je heen liggen, zonder dat je het ‘s nachts te heet krijgt. In de winter of in een koude woning wil je natuurlijk graag een wat dikker exemplaar hebben, een die je echt voldoende warmte biedt. Wisselen bij jou in huis de temperaturen nogal en wil jij graag de dikte van je dekbed aan kunnen passen naar de seizoenen? Dan kun je natuurlijk een dikker en een dunner exemplaar kopen, maar je kunt dan ook gewoon kiezen voor een 4-seizoenen variant. Deze bestaat uit een dikker en dunner deel, die je beide los kunt gebruiken, maar die je met drukknopen ook heel eenvoudig aan elkaar vast kunt maken voor een heerlijk warm dekbed voor in de winter!

Verschillende materialen bij Texelana

Daarnaast kunnen dekbedden nog op een ander punt van elkaar verschillen, namelijk wat betreft het materiaal waarvan de vulling gemaakt is. Kijk je bijvoorbeeld bij het aanbod van Texelana, dan zul je zien dat je kunt kiezen voor een dekbed met vulling gemaakt van:

  • schapenwol
  • kasjmierwol
  • katoen
  • synthetisch materiaal
  • wildzijde
  • maïsvezel

Er zijn dus heel veel verschillende mogelijkheden en alle varianten hebben zo hun eigen eigenschappen. Zo heeft schapenwol bijvoorbeeld als eigenschap dat het een uitstekende temperatuurregulerende en vochtregulerende werking heeft. Hiermee heb je het dus nooit te warm of te koud. Bovendien zorgt het wolvet dat er nog in zit dat het volume lang goed blijft. Een katoenen dekbed heeft als groot voordeel dat je het gemakkelijk kunt wassen en dat het wat lichter aanvoelt. Synthetische materialen zijn ook heerlijk licht en gemakkelijk te wassen en bovendien zijn ze ook nog eens antiallergeen. Als jij last hebt van allergieën, dan kan het knap lastig zijn om producten te vinden waar je geen last van krijgt. Deze synthetische variant is dan een aanrader. Op de website van Texelana kun je meer lezen over de verschillende varianten die zij te bieden hebben, welke eigenschappen deze hebben en in welke formaten en diktes ze verkrijgbaar zijn. Een goed dekbed koop je dus eenvoudig online bij Texelana!