Met hulp de perfecte java vacature gevonden

Al enkele maanden was ik op zoek naar een baan, maar in deze tijden blijft het moeilijk om een goede, vaste baan te vinden. Ik gaf de hoop echter niet op en ben altijd stug door blijven zoeken. Dit ging me niet in de koude kleren zitten. Iets wat iedere werkzoekende en daarnaast ook werkloze zal herkennen. Het vergt behoorlijk veel van je als je op korte termijn vaak wordt afgewezen. In het begin lijkt het niet zo erg. Je bent nog hoopvol en je gaat die ene baan je zoekt echt wel vinden. Maar na enkele maanden wordt je wanhopiger. Je hebt inmiddels de nodige afwijzingen op zak. Of je nu direct afgewezen wordt en dus niet eens op gesprek komt, of je bent al bij het bedrijf geweest en krijgt dan te horen dat je, volgens hen, toch niet geschikt ben voor deze functie. In mijn geval vaak vanwege mijn leeftijd. Ik had ruime ervaring met het ontwikkelen van software en was me daarnaast sinds een tijd ook gaan verdiepen in java. Toen ik dus langs de website javavacatures.nl kwam had ik weer hoop om een baan te vinden. Ik bekeek het aanbod op dat moment en vond een java vacature die mij op het lijf geschreven leek. Uiteraard reageerde ik op deze java vacature en het duurde een aantal dagen voordat ik de eerste reactie kreeg. Het bedrijf bedankte mij voor het reageren op de java vacature. Ze hadden een grote respons gekregen en daardoor duurde het langer voordat ze alle cv’s en motivatiebrieven hadden doorgenomen. De vraag was dan ook of ik nog even geduld had, maar dat zij zo snel mogelijk zouden laten weten of ik op gesprek kon komen. De eerste ervaring met het bedrijf was dus eigenlijk meteen goed, want dit zie je toch niet zo vaak. Doordat je reageert via een website dat zich specialiseert in java vacatures nemen ze je vaak serieuzer. Tenslotte weten ze dat je zomaar deze java vacature bent tegengekomen en dat je dus serieus bent over deze baan.

Het eerste gesprek naar aanleiding van de java vacature

Een week later kreeg ik dan eindelijk het verlossende woord: ik mocht op gesprek komen! Dat is toch iedere keer weer een opluchting. Ik heb het altijd het vervelendst gevonden als je direct een afwijzing krijgt zonder dat je tijdens een gesprek je motivatie nader kan toelichten. Ik begrijp dat deze wereld nu eenmaal zo werkt, maar het blijft vervelend. Gelukkig mocht ik naar aanleiding van mijn reactie op de java vacature wel op gesprek komen. De voorbereiding kon toen echt beginnen. Ik vond het heel spannend. In de java vacature kwam het bedrijf over als zeer spontaan en verwelkomend, maar tijdens de voorbereiding werd ik zenuwachtig en dan ga ik steeds meer twijfelen. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig geweest. Ieder woord in de java vacature was waar en het gesprek ging dan ook erg goed. Alle werkzoekenden zullen herkennen dat je na het eerste gesprek nog zenuwachtiger wordt. Je cv en motivatiebrief voor de java vacature waren goed bevallen, maar was ik de persoon die zij verwachtten? Enkele spannende dagen volgden. Gelukkig kreeg ik toen te horen dat zij niet alleen mijn reactie op de java vacature erg leuk vonden, maar dat ik ook in persoon goed in het team leek te passen. Of ik alsjeblieft op een tweede gesprek wilde komen. Uiteraard heb ik dat gedaan! Ook het tweede gesprek was prettig en voor ik het wist had ik de baan te pakken! En dat allemaal na een simpele reactie op die ene java vacature.

Uitstekende ervaring met java vacature

Heb jij ervaring met java en wil je graag in dit vakgebied werken? Dan kan ik je ten zeerste aanraden om te kijken bij java vacatures. Het zoeken naar de juiste java vacature kan even in beslag nemen en dat is niet erg. Je kunt maar beter op een java vacature goed reageren, dan op een hele hoop met een veel mindere kwaliteit. Dit is dan ook precies hoe ik het heb aangepakt en dat is helemaal goed gekomen. Ik kan je niet vertellen hoe dankbaar ik dit bedrijf ben dat zij zich specialiseren op dit gebied. Na mijn tweede gesprek was er een salaris onderhandeling en zelfs daar hebben zij mij bij geholpen. Wat een geweldige service! In mijn kennissenkring zitten een aantal mensen die een baan zoeken in hetzelfde vakgebied en ik heb hun allemaal deze website aangeraden. Inmiddels heeft een kennis van mij ook via deze website een baan gevonden. Ook wanneer je alleen wat basiskennis van java hebt vind je hier genoeg vacatures die bij je kunnen passen. Op het gebied van java worden er tegenwoordig allerlei functies uitgezet binnen bedrijven. Het is inmiddels een onmisbaar systeem en bedrijven beseffen zich dat. Het is echter niet iets wat ze even zelf kunnen doen en daarnaast is het belangrijk dat het ook echt goed gebeurd. De markt is dan ook groeiende. Heb je nog geen ervaring met java? Dan zou ik je zelfs aanraden om je om te laten scholen. Een basiskennis en –interesse in computers en software is wel van belang, maar zolang je dat hebt zit je helemaal goed! Pak dus vandaag je kans nog en neem alvast een kijkje op de website. Misschien vind jij je volgende baan ook via deze weg!