Gloednieuwe bureaustoel

Ik werk al een hele tijd bij hetzelfde bedrijf en heb het al jaren erg naar mijn zin. Ik werk in een groot kantoor dat met een airco op aangename temperatuur wordt gehouden en heb fijne werktijden. De afgelopen tijd merkte ik op dat de bureaustoel die ik gebruikte steeds verder aftakelde. Van de baas mocht ik toen gelijk een nieuwe uitzoeken, maar ik had eigenlijk geen idee waar ik naar moest kijken. Misschien worstelen meer mensen met dit probleem en daarom wil ik mijn ervaringen met iedereen delen. Waar moet je op letten wanneer je een nieuwe bureaustoel uitzoekt?

  • Materiaal
  • Comfort
  • Zithoek
  • Stand van de wielen
  • Verstelbaarheid
  • Kwaliteit

Allereerst is de stof waarmee de bureaustoel is bekleed erg belangrijk. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende materialen die elk hun eigen voordelen hebben. Leer ziet er bijvoorbeeld mooi uit en blijft relatief koel. Je hoeft niet bang te zijn dat dit materiaal heel warm wordt wanneer je er een langere tijd op zit. Wel kun je van leer een beetje gaan zweten. Dit kan vervelend zijn wanneer je een lange dag op kantoor moet zitten. Het is daarom belangrijk, wanneer je werkt op een leren bureaustoel, om af en toe even te gaan staan en een stukje te lopen. Naast dit alles is leer ook erg duurzaam. Wanneer je leer goed onderhoudt gaat het heel erg lang mee en heb je er eigenlijk geen omkijken naar. Met een stoffen bureaustoel zit je vaak iets comfortabeler en zweet je minder. Wel moet je er rekening mee houden dat deze modellen een stuk sneller kapotgaan. Wanneer je met een sleutel bijvoorbeeld in de stof blijft haken haal je deze meteen open. Met een bureaustoel van stof moet je dus voorzichtig zijn. Wanneer je leer vergelijkt met stof dan merk je dus direct verschil. Verder is ook het comfort van de bureaustoel belangrijk. Kies een stoel die lekker zit en waar je niet te ver in wegzakt. Ook moet je op zoek naar een stoel met een stevige rugleuning. Het is belangrijk dat je rug tijdens het zitten rechtop staat, zodat je hele gewicht tegen de stoel kan leunen. Op deze manier voorkom je pijn in de rug wanneer je een langere periode zit te werken. Denk ook aan de armleuningen. Het kan erg fijn zijn om deze te hebben maar ze kunnen je ook in de weg zitten. Materiaal en comfort zijn essentieel bij het uitzoeken van een bureaustoel.

Bureaustoel;  verstelbaar en stevig

Wanneer je een bureaustoel wilt aanschaffen is het ook belangrijk om te kijken naar de verstelbaarheid. Dit omdat je de stoel na verloop van tijd misschien wel wat wilt aanpassen. Soms zit je lang te werken achter een vrij hoog bureau, het is dan ideaal dat het zitvlak wat hoger kan staan. Omgekeerd kan het voorkomen dat je benen tegen de onderkant van het bureau aankomen, de stoel moet dan een stukje lager. Verstelbaarheid is een belangrijke factor in het maken van je keuze. Verder moet de rugleuning van de stoel niet te ver meebewegen. Dit zie je vaak wel gebeuren bij bureaustoelen van iets mindere kwaliteit. Nadat je hier een aantal weken tegenaan hebt geleund buigt de rugleuning steeds verder mee, tot het punt dat je zelfs kunt omvallen! Dit is natuurlijk niet wat je wilt en daarom is het belangrijk om te kiezen voor een bureaustoel van goede kwaliteit. Wanneer je veel zit te werken achter de computer en je draagt vaak een koptelefoon dan is het ook verstandig om even te kijken naar de positie van de wielen. Het komt vaak voor dat de wielen ver onder de stoel uitsteken, wat vervelend kan zijn. Wanneer je even ergens naartoe rolt met je stoel dan neem je direct allerlei kabels mee. Wanneer je vervolgens weer terugrolt dan komen deze kabels vast te zitten in de wielen. Het is vaak een heel karwei om deze weer los te krijgen. Voorkom dit soort geklungel en bekijk goed hoe de wielen onder de stoel gemonteerd zijn. Mijn bureaustoel heb ik gekocht bij Havic Kantoormeubelen. Op hun site, http://www.havic-kantoormeubelen.nl/werkplekken/bureaustoelen, vond ik een aantal leuke modellen en kon ik snel een keuze maken. Ik heb hier helemaal geen spijt van, de stoel zit uitstekend en kan wat mij betreft weer jaren mee! Bij Havic vind je de bureaustoel die je zoekt, neem snel eens een kijkje!

Tijdens het gamen

Natuurlijk is een bureaustoel niet alleen handig om in te werken, thuis zijn de stoelen ook ideaal. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld ook een bureaustoel tijdens het gamen. Deze modellen krijgen het toch iets zwaarder te verduren dan andere soorten en daarom raad ik aan om hiervoor een leren stoel te nemen. Ook de kabeltjes van de headset komen nog wel eens vast te zitten in de wieltjes, zorg dat dit je niet overkomt. Kies altijd een stoel van degelijke kwaliteit waar je op kunt rekenen. Bij Havic vind je de beste bureaustoelen tegen de laagste prijzen. Je kunt filteren op allerlei verschillende opties. Je vindt zo binnen no time de stoel die helemaal bij je past. De stoelen worden rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd en worden bij je thuis in elkaar gezet. Je hoeft dus niet zelf aan het werk, alles wordt voor je geregeld. Dankzij een grote voorraad kan het bedrijf vaak al binnen enkele dagen leveren, wachten hoeft dus niet!