TENA Pants en ontlastingsincontinentie

Waar veel mensen al flink wat schaamte voelen wanneer ze te maken krijgen met incontinentie voor urine, is die schaamte nog sterker aanwezig wanneer deze incontinentie de ontlasting betreft. We noemen dit ook wel fecesincontinentie. Dit kan zowel vaste als dunnen ontlasting betreffen. Het ongewild verliezen van ontlasting kan uw dagelijks leven erg in de weg staan. U wilt zich hiertegen natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Ook in dit geval bieden TENA Pants een fijne oplossing.

Uw dagelijks leven leiden met minimale hinder

Ontlastingsincontinentie komt meestal, maar niet uitsluitend voor op latere leeftijd. Incontinentie voor feces kan namelijk ook veroorzaakt worden door diverse aandoeningen die ook op jongere leeftijd voorkomen. Hierbij kunt u denken aan MS, maar ook een dwarslaesie. Wat uw leeftijd ook is, ontlastingsincontinentie is altijd erg vervelend. TENA Pants weten er echter ook in dit geval voor te zorgen dat u er een stuk minder hinder van ondervindt. Er bestaan tal van producten in verschillende maten.

Ideaal voor lichte ontlastingsincontinentie

Wanneer u de TENA Pants ziet, zult u zich erover verbazen dat dit comfortabel ogende broekje daadwerkelijk in staat is uw verloren ontlasting te absorberen. De TENA Pants draagt u net zoals u een onderbroek zou dragen. Het heeft een prettige pasvorm die zich prima langs uw lichaam vormt en met u meebeweegt. De meeste mensen dragen de TENA Pants wanneer er sprake is van lichte ontlastingsincontinentie. Bij zwaarder fecesverlies is een slip aanbevolen. Het plaatsen van een inlegger in TENA Pants wordt ten zeerste afgeraden vanwege het risico op lekken.

Hoe werkt de TENA Pants?

Gaat u de TENA Pants voor het eerst uitproberen, dan vraagt u zich wellicht af hoe dit werkt. Gelukkig is dit erg eenvoudig. U vouwt het broekje gewoon uit elkaar wanneer u deze uit de verpakking haalt. Wilt u deze na het dragen eenmaal verwisselen, dan trekt u deze uit. Hierbij moet u wel opletten dat de ontlasting uw benen niet aanraakt. Denkt u er van tevoren ook aan of het op deze manier verwisselen van uw incontinentiemateriaal mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer u de deur uitgaat.

Inleggers

Bent u buitenshuis of is het voor u te lastig om uw evenwicht te houden en de TENA Pants zonder problemen uit te trekken? Dan zijn er gelukkig nog andere materialen. Een inlegger is bijvoorbeeld makkelijker en helpt u sneller te verschonen. Ook biedt een inlegger u al voldoende bescherming wanneer u slechts af en toe wat vocht uit uw darmen verliest. Een inlegger kunt u in uw ondergoed plakken. Probeert u goed uit welke inlegger voor ontlasting het beste voor u is. U wilt uiteraard niet met te groot materiaal rondlopen, maar te klein materiaal geeft risico op lekken.

Geen angst wanneer u niet direct kunt verschonen

Alhoewel de kans groot is dat u na het verliezen van ontlasting daarna direct wilt verschonen -en dit overigens ook aangeraden wordt- hoeft u niet bang te zijn wanneer dit niet direct mogelijk is. Veel mensen verkeren in de angst dat de ontlasting door andere kan worden opgemerkt, omdat deze te zien of te ruiken is. Echter bieden de TENA Pants u hier een sterke bescherming tegen. Het materiaal waarvan de broekjes is gemaakt, is in staat ontlastingsgeuren te neutraliseren.

Kunnen TENA Pants bij heftig verlies van ontlasting worden gebruikt?

Heeft u last van zwaar ontlastingsverlies, dan is alleen de TENA Pants niet voldoende, zelfs niet wanneer u deze incontinentiebroekjes van het hoogste absorptieniveau aanschaft. Zwaar fecesverlies betekent namelijk dat u vrijwel alle ontlasting verliest. De slip biedt in plaats van de TENA Pants dan een betere uitkomst. De slip kunt u eigenlijk zien als een inlegger en luier in één. U opent en sluit deze met behulp van plakstrips. De kans op lekkage is vrijwel nihil. Meer informatie hierover treft u aan op de website Hulpmiddelonline.nl.