Op zoek naar zelfklevende lakzegels?

Bij stempels vindt u een standaard lakstempel of een lakstempel volgens uw ontwerp. Met een lakstempel kunt u een voorwerp verzegelen met een naam of logo. Ze bieden ook een grote keuze aan lakstaven of – korrels voor uw lakstempel, zelfklevende lakzegels en diverse benodigdheden voor het maken van de perfecte lakafdruk.

Soorten lakzegels

Bij stempels.nl kunt u verschillende soorten lakstempels bestellen:

  • Lakstempel op maat (eigen logo of ontwerp)
  • Lakstempel met monogram
  • Lakstempel met zelfklevende lakzegels

Als u een lakstempel op maat wilt laten maken, dan kunt u kiezen uit 3 varianten; met logo, met initialen of met naam. Uw lakstempel volgens uw ontwerp. Elk lakstempel bestaat uit een gelakt houten heft en een messing voet. De CNC-graveurs brengen uw afbeelding aan in de messing voet. Logo’s en ook familiewapens kunnen op een lakstempel worden aangebracht. Lakstempels kunnen goed gebruikt worden om op een creatieve manier een ambachtelijk product te verfraaien. Lakzegels met een afbeelding maken een erg origineel cadeau. Er zijn lakzegels gemaakt van aluminium, met glazen knop of met losse gravures. Ook verkopen ze laksetjes en zelfs speciale lakstempels met het thema van verschillende feestdagen. De zelfklevende lakzegels komen in verschillende groottes:

  • 15 millimeter
  • 20 millimeter
  • 25 millimeter
  • 30 millimeter
  • 35 millimeter
  • 40 millimeter

Ook hier verkopen ze gepersonaliseerde en kant-en-klare varianten van.

Hoe werkt een lakstempel?

Traditionele zegellak kunt u smelten boven een brandende kaars. Dit dient zorgvuldig gedaan te worden. De lakstaaf kan gaan branden en smelten tegelijk. Door de lakstaaf langzaam rond te draaien verkrijgt u een hoeveelheid vloeibare zegellak. De hoeveelheid die u nodig heeft kunt u op het oog bepalen. Nadat er voldoende zegellak is gesmolten moet u ervoor zorgen dat de staaf niet blijft branden. Dit kunt u bereiken door zacht te blazen. De thans vloeibare en niet brandende zegellak kan nu op het te verzegelen voorwerp worden aangebracht. Dit doet u door de lakstaaf zodanig te positioneren dat de gesmolten zegellak op het voorwerp vloeit. Het is aan te raden met de lakstaaf gelijkmatig enige ronddraaiende bewegingen te maken in de nog vloeibare zegellak, zodanig dat de afmeting van de gesmolten zegellak iets groter is dan de diameter van de lakstempel. Het koude messing lakstempel dient nu, aan de kant waar de gravure is aangebracht, te worden bevochtigd: dit kan door er even tegen aan te blazen. Met enige snelheid dient nu de koude lakstempel in de nog vloeibare zegellak aangebracht te worden en stil gehouden tot de lak is gestold. Uw lakzegel is nu gereed. Bestel direct de lakzegels die bij u past op stempels.nl

Lakzegels zijn door iedereen eenvoudig te maken. Allereerst moet de zegellak worden gesmolten en gedoseerd. De manier waarop dit gaat is afhankelijk van het soort zegellak. Voor flexibele zegellak kunt u gebruik maken van een speciaal lak pistool, waarmee u de zegellak gemakkelijk kunt smelten en doseren.

Dan is er nog een verschil tussen traditionele en flexibele zegellak. Het verschil tussen de flexibele en traditionele zegellak is, dat de traditionele zegellak breekbaar is. Bij de postverzending zal een lakzegel van traditionele zegellak breken. De traditionele zegellak oogt mooier en dankzij de breekbaarheid, behoudt deze zegellak haar verzegel functie.

Lees meer…