Online werkplek

Steeds meer bedrijven kiezen voor de inrichting van een online werkplek en dit is ook te begrijpen, het biedt immers verschillende voordelen. Als eerste levert het voor het personeel verschillende voordelen op. Zo kunnen zij op deze manier eenvoudiger vanuit huis werken, ze hebben dan alle documenten online bij de hand. Dit biedt meerdere pluspunten. In de eerste plaats scheelt het hen natuurlijk heel veel reistijd, ze hoeven dan één of meerdere dagen niet van huis naar kantoor te reizen en dat betekent minder in de file staan. Op die manier wordt er minder tijd verspilt. Daar komt voor het milieu ook nog een voordeel bij, als meer mensen niet naar hun kantoor hoeven te reizen, zijn er minder mensen op de weg en ontstaan er minder files en dus ook minder uitstoot van brandstoffen. Een ander pluspunt van thuis op de online werkplek werken, is dat de zorg voor de kinderen beter met de carrière gecombineerd kan worden. Door af en toe vanuit de eigen woning de werkzaamheden te verrichten, kan er ondertussen ook op de kinderen gelet worden, bijvoorbeeld als deze zieke zijn. Op die manier kunnen ouders geld voor de crèche of de naschoolse opvang uitsparen. En bovendien hebben ze meer tijd voor het opbouwen van een band met hun kind. Een online werkplek heeft voor medewerkers dus veel te bieden.

Voordelen online werkplek voor werkgevers

Het lijkt nu misschien alsof het creëren van een online werkplek alleen gunstig is voor het personeel, maar ook voor de werkgever zitten hier zeker voordelen aan. Waar moet je dan aan denken? Je kunt dan denken aan:

  • minder ziekteverzuim
  • minder werkplekken nodig
  • goede online opslag van al het werk

Hoe kan het nu dat er op deze manier een lager ziekteverzuim is? Dat heeft te maken met het feit dat mensen zich meer verantwoordelijk gaan voelen, maar ook doordat ze beter in hun vel zitten doordat ze werk en privé beter kunnen combineren. Hierdoor zullen zij minder snel ziek worden en dat spaart je als werkgever dus kosten voor ziekteverzuim uit. Door de online werkplek heb je ook, als je het goed organiseert, minder bedrijfsruimte nodig. Als iedereen af en toe eens vanuit huis werkt, is niet iedereen tegelijk op kantoor en kan er dus volstaan worden met minder werkplekken. Op die manier kunnen bedrijven hier dus ook op besparen. Tot slot is het zo dat door de online werkplek alle gedane werkzaamheden meteen online opgeslagen worden. Zo weet je zeker dat er niets verloren gaat.

ICT Spirit voor ICT oplossingen

Er is dus zeker wat te zeggen voor het gaan werken met een online werkplek. Wil jij hier met jouw bedrijf ook mee aan de slag, dan kan ICT Spirit jullie hier zeker bij helpen. Zij bieden een ruime keur aan ICT oplossingen aan en ook dit kunnen zij zeker verzorgen. Zij kunnen jou op het gebied van al je digitale zaken van advies voorzien en je helpen met het ontwerp en het installeren van goede oplossingen. Ook het beheer kunnen zij verzorgen. Met andere woorden, je kunt bij hen terecht voor een totaalpakket als het aankomt op de online werkplek. En ook daarnaast bieden zij nog heel veel meer handige oplossingen op het gebied van digitalisering van de werkomgeving. Ben jij nog op zoek naar specialisten die dit soort zaken voor je kunnen verzorgen, dan is het dus zeker de moeite waard om met hen contact op te nemen. Een online werkplek, hardware, licenties en reparatie zijn allemaal zaken die zij voor je kunnen regelen en daarnaast nog veel meer! Daarom kies je dus voor ICT Spirit!