Een eerste huis kopen, er is bijna niets zo spannend

Bent u onlangs gaan samenwonen in een gehuurd appartementje? Gaat u binnenkort trouwen of hebt u beiden een leuke baan met voldoende inkomen om een eerste huis te kopen? Dan hebt u voordat het zover is nog heel wat uit te zoeken. Want het is belangrijk om hier goed over na te denken. U wilt in uw leven een zekere stabiliteit. Dat is zeker het geval als u samen met uw partner een kinderwens hebt. Dan is een eerste huis kopen een bijzondere aangelegenheid die heel wat stress met zich mee kan brengen. Kijkt u te allen tijde de kat uit de boom want u wilt niet opgescheept worden met een woekerpolis. Weliswaar kunt u in een later stadium overstappen naar een andere hypotheekvorm, het kwaad is al geschiet en de kans dat uw huidige verstrekker een boeterente in rekening brengt is vrij groot. Laat u niet enkel door verschillende verstrekkers voorlichten maar neem tevens contact op met een notaris. Een notaris is hierin altijd onafhankelijk en zal u willen helpen bij de koop van een woning. Een eerste huis kopen kunt u het beste in samenwerking met een bemiddelaar doen. Dat is meestal een makelaar die u bijstaat met het uitbrengen van een bod en onderhandelingen die volgen aren met de makelaar van de huidige huiseigenaar. Wilt u graag iets meer informatie over de vele hypotheekvormen? En wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek van een onafhankelijk bedrijf? Dan bent u op onze website aan het juiste adres. Want wij van rechtopadvies.nl helpen u graag met het eerste huis kopen.

Wilt u graag uw eerste huis kopen? Laat u dan goed voorlichten

Een eerste huis kopen kan niet zomaar. U hebt een zeker inkomen nodig en u moet de garantie hebben dat u in de nabije toekomst uw baan en salaris behoudt. Een bank kan anders weigeren om een hypotheek te financieren en daar valt weinig op af te dingen. Mocht dit allemaal op orde zijn dan kunt u op onze website bekijken welke banken en andere verstrekkers er te vinden zijn in Nederland en tevens welke vormen zij verstrekken. Daarnaast kunt u op onze site alles lezen over de vele verschillende hypotheekvormen en hoe de hypotheekrente in elkaar steekt. Als u een eerste huis gaat kopen dan willen we u aldus graag van advies voorzien over deze zaken. Vul daarom uw adres- en contactgegevens in en geef aan wat uw huidige woonsituatie is. Want mensen met een koopwoning en hypotheek kunnen we helpen als u van hypotheek wilt wisselen. Geef tevens op het formulier aan waar u mee geholpen wil worden. Voorbeelden zijn:

  • Welke hypotheek is het meest geschikt als ik een eerste huis wil kopen?
  • Hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn woekerpolis af?
  • Wat moet ik doen als mijn rentevaste periode afloopt?

We bellen u graag even op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

We helpen u graag want we willen niet dat u jarenlang schulden hebt

Het is belangrijk om goed na te denken over uw financiële situatie als u een eerste huis wilt kopen. Gelukkig trekt de huizenmarkt aan en zijn de risico’s een stuk lager dan tijdens en net na de economische crisis van 2008. Het loont simpelweg om te investeren in een koopwoning. Wist u dat u over het algemeen lagere maandelijkse lasten hebt als u koopt in plaats van huurt? Terwijl u op de lange termijn zelfs uw woning afbetaalt. Dus tel uit uw winst en ga uw eerst huis kopen als u daar de middelen voor hebt. Wij van Recht op Advies staan in ieder geval voor u klaar.